Partners

Hardlooptrainers Nederland is de initiatiefnemer van de opleidingen Trailruntrainer. Wij geloven niet in het opnieuw uitvinden van wielen en hebben waar mogelijk de kennis en vaardigheden bij de bron – deskundige partners – gehaald. Daar willen wij transparant in zijn. Daarom hier een kort overzicht van alle partijen die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van deze opleiding en een toelichting op hun rol.

Atletiekunie

Bij de ontwikkeling van de opleiding is de opleidingsstructuur en methodiek van de Atletiekunie als uitgangspunt genomen (toetsing PvB’s – Proeven van Bekwaamheid). Uitgangspunt is dat een trainer een basisopleiding heeft (niveau 3) en in staat is een jaarplanning te maken en voor een groep te staan. Deze opleiding borduurt daarop voort met een deel theorie en een praktijktraining toegespitst op trailrunning.

Staatsbosbeheer

De natuur is kwetsbaar en heeft geen eigen stem. Die wordt vertolkt door natuurbeschermingsorganisaties. Hardlooptrainers Nederland heeft daarom actief Staatsbosbeheer benaderd en gesproken en hun inbreng meegenomen in de opleiding. De intentie is ervoor te zorgen dat trailruntrainers mensen (nog) bewuster maken van de kwetsbare omgeving waarin ze de ruimte krijgen om hun sport te beoefenen.

NKBV

De NKBV, Nederlandse Koninklijke Bergsport Vereniging, is een partner die alle kennis in huis heeft als het gaat om het opereren in het (hoog)gebergte. Een trailruntrainer die zijn lopers voorbereid op meerdaagse (multi-stage races) in het hooggebergte of voor een Skyrunning-wedstrijd moet basiskennis in huis hebben van weerkunde, navigatie en tochtenplanning in de bergen. Dit raakt aan de opleiding Alpiene tourenleider 3.

 

Centre for Sports Podiatry Netherlands

 

Cecile van der Sanden heeft bijgedragen met een module (voet)blessures bij trailrunners. Ze is sportpodotherapeut en praktijkhouder van CSPN Bemmel en actief trailrunner. CSPN staat voor Centre for Sports Podiatry Netherlands.

Run2day Nederland

Trailrunnen vraagt veel van je lichaam en je gear. Run2Day Nederland is een partner die haar kennis en kunde beschikbaar stelt zodat trailruntrainers (nog) beter hun lopers te woord kunnen staan over schoeisel, racevesten en andere uitrustingstukken.